Wij blijven open!
Gelukkig mogen wij gewoon open blijven, tenzij het RIVM anders beslist.

We dragen mondkapjes en vragen u om bij binnenkomst uw handen te desinfecteren en een mondkapje te dragen, dit is verplicht.

Wanneer u gezondheidsklachten heeft zoals hoesten, niezen, verkoudheid, benauwdheid of koorts verplaats uw afspraak dan naar een ander moment. Als een van ons deze symptomen heeft zullen ook wij thuis blijven. Dit allemaal om eventuele besmetting te voorkomen.

Graag tot ziens bij Booy Optiek!
Goed nieuws!
Vanaf dinsdag 12 mei is de winkel weer geopend! Uiteraard wel met enige aanpassingen:

-Houd 1,5 meter afstand

-Maximaal 3 klanten in de winkel. Ziet u dat er al 3 klanten in de winkel staan? Wacht dan even buiten.

- Oogmetingen, contactlenscontroles en het uitzoeken van een bril gaat alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken door te bellen naar 023-5380965.

-Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.

-Volg aanwijzingen van het personeel.
Pasfoto's
Ook voor het laten maken van pasfoto's voor alle officiële doeleinden kunt u bij ons terecht.
Onze merken
Bij Booy Optiek is een groot assortiment brillen, kinderbrillen en zonnebrillen te vinden. Hier kunt u vinden welke merken wij onder andere verkopen. Kom ook eens langs om ze te bekijken!
Staar (Cataract)
Links: Geen staar
Rechts: Wel staar
Glaucoom
Brillenglazen, welke moet ik kiezen?
Haarscherp zien, draagt bij aan een comfortabel gevoel. Het is daarom belangrijk dat je een brillenglas kiest dat bij je past. Een criterium om op te letten is wat je overdag doet. Ben je aan het werk, rijd je regelmatig auto of lees je vaak? De brillenglazen kunnen zo precies op jouw ogen afgestemd worden.
Kijkproblemen: Bijziendheid
Myopie - U kunt niet goed zien in de verte.
Wat is bijziendheid of myopie?
Een bijziend of myoop oog is langer dan het ‘gemiddelde’ oog. Het brandpunt van de gebroken lichtstralen bevindt zich vóór het netvlies. Op het netvlies vormt zich een onscherp beeld. Hierdoor worden voorwerpen in de verte wazig waargenomen. De lichtstralen van een nabijgelegen punt kunnen nog wel scherp op het netvlies worden afgebeeld. Omdat een myoop beter dichtbij dan veraf kan zien, heet hij “bijziend”.
Kijkproblemen: Verziendheid
Hypermetropie - U kunt van dichtbij niet goed zien

Hoe kom u aan verziendheid?
Een verziend of hypermetroop oog is korter dan het normale oog. Het brandpunt van de gebroken lichtstralen bevindt zich achter het netvlies. Hierdoor vormt zich op het netvlies een onscherp beeld en worden voorwerpen wazig waargenomen. Door de ooglens boller te maken (accommoderen) kan het beeld toch af en toe scherp worden gesteld. U moet zich ongewild extra inspannen om – zelfs op afstand – goed en scherp te kunnen zien. Dichtbij zien vraagt een nog grotere inspanning, als dit al lukt. Deze extra inspanning van de oogspieren veroorzaakt meestal moeheid, spanning en een behoorlijk gevoel van ongemak.
Kijkproblemen: Cilinderafwijking
Astigmatisme

Krommingsfout
Een cilindrische afwijking of astigmatisme is een krommingsfout van het hoornvlies, dat onregelmatig van vorm is. Het hoornvlies heeft dan niet de vorm van een bol, maar van een rugbybal. Het is in de ene richting sterker gekromd dan in de andere. Astigmatisme kan op zichzelf of in combinatie met bij- of verziendheid voorkomen. Mensen met een cilindrische afwijking zien wazig of een in één richting vervormd, opgerekt beeld. Astigmatisme is een veel voorkomende afwijking van het gezichtsvermogen.
Booy Optiek
Contactgegevens
Telefoon023-5380965
E-mailinfo@booyoptiek.nl
Adres Hoofdstraat 166
2071 EM Santpoort-Noord
 
Openingstijden
MaandagGesloten
Dinsdag9:00-12:30 en 13:30-18:00
Woensdag9:00-12:30 en 13:30-18:00
DonderdagGesloten
Vrijdag9:00-12:30 en 13:30-18:00
Zaterdag9:00-17:00
ZondagGesloten
Overige